Regulament PDF Imprimare Email

Ne respectam clienti si dorim sa le asiguram acestora toate conditiile necesare practicarii pescuitului sportiv in conditii optime, sa se poata relaxa si bucura de capturile prinse intr-un cadru peisaj natural deosebit. De aceea va rugam se ne ajutati sa pastram aceste conditii prin respectarea lacului, a pestilor, a mediului inconjurator precum si a facilitatilor existente si a personalului care le gestioneaza.

Aceste norme şi regulamente sunt stabilite de către Administratia lacurilor pentru a oferi cea mai plăcută experienţă de pescuit pentru toţi pescari si insotitori acestora.
 
Va rugam sa acordati atentie acestor reguli inainte de incepe partida de pescuit.

Dacă aveţi întrebări, atunci va rugam sa ne contactati.

 

REGULI PRIVIND PESCUITUL SPORTIV


Pescuitul în acest lac este permis numai daca sunt respcetate urmatoarele reguli:

 

1. Accesul în zona de pescuit sportiv recreativ, se face nominal si numai în baza permisului de pescuit (netransmisibil) emis de catre administrator . Permisul de pescuit se elibereaza pe o perioada de o zi (noaptea nu este inclusa – noaptea este interzis pescuitul pe lac) si este valabil doar însotit de chitanta care face dovada platii acestuia . Permisul de pescuit va fi semnat si de catre persoana caruia i-a fost eliberat, semnatura prin care se atesta faptul ca a luat la cunostiinta de prezentul regulament, pe care se obliga sa-l respecte întocmai sub sanctiunea pierderii dreptului de a pescui (fara a avea dreptul de a solicita restituirea sumelor achitate ).

2. Lacul dispune de locuri de pescuit special amenajate (pescuitul fiind permis numai în aceste locuri).

3. Se impune respectarea orarului stabilit respectiv 06.30 – 22.00

4. Un pescar sportiv va putea pescui cu cel mult 4 undite (sau lansete)

5. Pescarul sportiv poate fi însotit de cel mult o persoana (în baza aceluiasi permis de pescuit). (fara dreptul de a pescui); Restul insotitorilor vor plati 20 lei taxa de agreement. Fac exceptie copii sub 14 ani care pot fi mai multi în calitate de însotitori si sotul sau sotia (dupa caz). Insotitorii pot pescui doar în acelasi stand (loc amenajat) cu posesorul permisului de pescuit.

6. Se pescuieste exclusiv cu momeala pe fir de par

7. Sunt permise doar monturi cu un singur carlig si cu posibilitatea eliberarii plumbului (sau naditorului) in cazul ruperii firului principal.

8. Pescarii trebuie sa fie dotati cu saltea de primire, spray dezinfectant. (Contra cost se pot inchiria cu 10 lei de la Administratia baltii).

9. Sunt admise barcile de momit.

10. Practicarea unor tehnici de pescuit care contravin regulilor pescuitului sportiv (ex.“arici” “hâta”, “bomba”, plase de orice fel etc…) determina pierderea dreptului de a mai pescui si evacuarea imediata a persoanelor din incinta locatiei de pescuit sportiv. (Suma achitata drept taxa nu se restituie). Tentativa se pedepseste în acelasi mod.

11. Taxa de pescuit stabilita de administratie se achita anticipat, la eliberarea premisului de pescuit.

12. Administratia lacului elibereaza un numar limitat de abonamente anuale in urma solicitarilor pescarilor. Pentru cei care au achitat taxa membru club de pescuit, se elibereaza CARD DE MEMBRU al CLUBULUI DE PESCUIT. Posesorul acestui card poate pescui în oricare din zilele anului respectiv, cu exceptia zilelor din intervalul de prohibitie. Permisele “CARD” sunt nominale, netransmisibile si sunt valabile pe parcursul unui an calendaristic, indiferent de data (din cursul anului respectiv) la care au fost eliberate.

13. Pescarii si insotitorii sunt obligati sa se comporte civilizat, fara urlete, scandal, muzica si alte manifestari huliganice.

14. La locurile de pescuit vor fi pastrate în mod obligatoriu curatenia, ordinea; gunoiul fiind strans si depozitat in sacii de gunoi care vor fii lasati in zona special amenajata.

 

INTERDICTII


Sunt strict interzise:

 

1. Pescuitul fara achitarea taxei de pescuit;

2. Retinerea de peste indiferent de dimensiune;

3. Pescuitul pe timp de noapte, pescuitul de noapte este permis doar cu indeplinirea anumitor conditii si este obligatorie in prealabil o recomandare din partea unui club sau a unei persoane “cunoscute” administratiei lacului.

4. Este interzisa nadirea cu seminte, cereale sau alune in stare uscata.

5. Este interzisa folosirea oricarui tip de inaintas (monofilament sau multifilament). 6. Pescuitul cu mai mult de 4 (patru) undite(lansete) având câte doua cârlige fiecare;

7. Pescuitul în alte locuri decât cele special amenajate(sau indicate de administrator);

8. Pescuitul din barca . Este admis doar pescuitul de pe mal ;

9. Focul deschis direct pe sol, amplasarea de gratare, ceaune, sau alte aecesorii de camping, în alte locuri decât cele amenajate sau indicate de administrator (se vor folosi gratarele cu picioare in asa fel incat focul/caldura sa nu intre in contact direct cu solul/vegetatia) ;

10. Tulburarea linistii (prin folosirea abuziva a aparatelor de radio, casetofoanelor, CD, etc. folosirea acestora fiind permisa numai daca sunetul produs nu tulbura linistea celorlalti participanti la actul sportiv) sau in momentul cad lacul este inchiriat in mod exclusiv;.

11. Aruncarea în apa sau pe uscat a resturilor menajere sau a oricaror altor ambalaje;

12. Practicarea unor tehnici de pescuit care contravin pescuitului sportiv;

13. Accesul cu autoturisme, motociclete sau alte autovehicule pe malul lacurilor. Pentru acestea exista o zona amenajata si pazita lânga sediul administrativ;

14. Deteriorarea sau distrugerea florei si faunei sau a zonelor din preajma locurilor de pescuit precum si a amenajarilor si dotarilor puse la dispozitia pescarilor sportivi de catre administratie;

15. Consumul excesiv de alcool în perimetrul locatiei de pescuit ; 16. Scaldatul în luciul de apa (lac).

 

DISPOZITII FINALE


Nerespectarea regulilor impuse, determina anularea dreptului de a pescui si pierderea sumelor achitate (taxa platita nu se restituie). Dupa ce a luat la cunostiinta de prevederile acestui regulament, pescarul sportiv, prin semnarea permisului de pescuit se angajeaza (se obliga) sa respecte toate regulile impuse de organizatori.

 

Administratia îsi rezerva dreptul de a refuza accesul la locurile de desfasurare a pescuitului sportiv si implicit dreptul de a elibera permis de pescuit în locatia mai sus mentionata, în cazul în care:

- numarul de pescari sportivi aflati deja în perimetru este excedentar ;

- persoanele solicitante au avut anterior abateri de la prezentul regulament;

- persoanele solicitante nu sunt de acord în total sau în parte cu vreuna din clauzele prezentului regulament de ordine interioare interioara.

 

De asemenea Administratia isi rezerva dreptul de a efectua controale la pescari afalti in perimetrul zonei dedicate pescuitului sportiv si in cazul ca se constata nereguli acestia vor fi rugati sa paraseasca imediat locatia. !!!


Persoana care aduce la cunostinta administratorului despre un pescar care sustrage peste sau nu respecta conditiile acestui regulament si acest lucru va fi dovedit, va primi pe loc o sedinta gratuita de pescuit in sistem C&R

 
Web design by Media Serv